Seminarium om ultraviolett strålning och hudcancer

Thanks! Share it with your friends!

You disliked this video. Thanks for the feedback!


Added by
6 Views
Antalet personer som drabbas av hudcancer i Sverige har ökat med 60 procent de senaste tio åren, incidensen ligger nu på nästan samma nivå som Australien och Nya Zeeland som har flest hudcancerfall i världen. I det här seminariet presenterar Strålsäkerhetmyndighetens vetenskapliga råd för UV-frågor sin senaste rapport och resonerar om hur man kan bryta trenden. Vi kommer också ge råd för hur man kan tänka och göra själv för att minska risken att drabbas av hudcancer.

Medverkanden: Yvonne Brandberg, psykolog och professor vid institutionen för onkologi och patologi vid Karolinska institutet och ordförande i Strålsäkerhetsmyndighetens vetenskapliga råd för UV-frågor.
Jan Lapins, överläkare vid Karolinska universitetssjukhuset som är hudläkare och specialiserad på hudcancer, ledamot i Strålsäkerhetsmyndighetens vetenskapliga råd för UV-frågor.
Erik Modig, docent på Handelshögskolan i Stockholm som studerar hur man kan kommunicera riskerna med solexponering på ett effektivt sätt. Ledamot i Strålsäkerhetsmyndighetens vetenskapliga råd för UV-frågor.
Maria Bjerstam som är processledare för prevention på Regionalt cancercentrum syd- som är en av sex regionala cancercentrum i Sverige. Maria ingår även i den nationella gruppen för cancerprevention.
Tove Sandberg Liljendahl, utredare Strålsäkerhetsmyndigheten.
Moderator, Pelle Zettersten, Strålsäkerhetsmyndigheten.
Category
GOTLAND
Commenting disabled.