Ισλανδία σε 4000χλμ - Κεφάλαιο II: Λάβα & Χρυσός - The Truffle Travels

Thanks! Share it with your friends!

You disliked this video. Thanks for the feedback!


Added by
47 Views
9 μήνες προετοιμασία.
2 εβδομάδες, 4.000 χλμ. οδήγησης και πάνω από 140 χλμ. πεζοπορίας!
Από την έμπνευση του ταξιδιού μέχρι και τελευταία στιγμή φτιάχναμε το πλάνο μας. Ημερομηνίες, αεροπορικά, αυτοκίνητο, αξιοθέατα, διαμονές, στάσεις, ανεφοδιασμοί και εναλλακτικές διαδρομές σε περίπτωση κακοκαιρίας ήταν μερικές μόνο από τις παραμέτρους που έπρεπε να υπολογίσουμε για το ταξίδι μας στο πιο απόκοσμο μέρος της γης που έχουμε επισκεφτεί έως τώρα.

Η περιπέτεια μας στην Ισλανδία ξεκίνησε αμέσως μόλις προσγειωθήκαμε και παραλάβαμε το τζιπάκι μας. Η πρώτη στάση ήταν το πλέον κοιμισμένο Meradalir – ένα νέο ηφαίστειο στη χερσόνησο του Reykjanes που σταμάτησε να εκρήγνυται 1 μήνα πριν φτάσουμε. Αν και ο καιρός μας καλωσόρισε με χαμηλή νέφωση, ριπές ανέμου και βροχή καταφέραμε και πεζοπορήσαμε εκεί που μόλις γεννήθηκε νέα γη!

Αφού φάγαμε βραδινό και διανυκτερεύσαμε στο Reykjavík, ξεκινήσαμε δυναμικά με μια εξόρμηση… στο σούπερ μάρκετ για προμήθειες.

Η πρώτη μας στάση ήταν το Lava Tunnel, στα ισλανδικά Raufarhólshellir! Σε αυτό το υπόγειο τούνελ, περίπου 5.200 χρόνια πίσω, περνούσε λάβα, η οποία έχει δημιουργήσει αυτόν τον χώρο όπου στα τοιχώματα υπάρχουν σίδηρος, θείο και άλλα μεταλλεύματα, καθώς και διάφοροι σχηματισμοί από τη ψύξη του μάγματος.

Φεύγοντας από το Lava Tunnel ξεκινήσαμε το πρώτο μέρος του Golden Circle, αρχικά στο Kerið, έναν πανέμορφο κρατήρα περίπου 6.500 ετών με μία εντυπωσιακή μπλε λίμνη στη μέση, πράσινα βρύα και κόκκινο ηφαιστειακό πέτρωμα.

20 λεπτά μακριά από το Kerið, φάγαμε την καλύτερη ντοματόσουπα της ζωής μας, στο Friðheimar, μια τοπική φάρμα με βιώσιμες καλλιέργειες ντομάτας και άλλων λαχανικών που έχουν ακόμα και τις δικές τους μέλισσες!

Γεμάτοι ενέργεια από το γευστικό μας μεσημεριανό ξεκινήσαμε την πεζοπορία προς τον καταρράχτη Bruarfoss, ένα θαύμα της φύσης με το πιο βαθύ μπλε χρώμα, λόγω της βροχής, όμως, το μονοπάτι ήταν 7 χιλιόμετρα ατελείωτης λάσπης και καταφέραμε να φτάσουμε μόνο μέχρι τον Midfoss. (Τον Απρίλιο του 2023 άνοιξε καινούργιο parking μόνο 5 λεπτά από τον Bruarfoss).

Συνεχίσαμε το Golden Circle με το γεωθερμικό πάρκο όπου δυο πίδακες, ο Strokkur & ο Geysir, δίνουν τη δική τους παράσταση. Ο Geysir είναι ο πιο δυνατός και ο πιο απρόβλετος, ενώ ο Strokkur είναι πάντα στην ώρα του.

Η μέρα μας τελείωσε με τον Gullfoss, τον «χρυσό καταρράκτη», το τελευταίο αξιοθέατο του Golden Circle (για εμάς), ο οποίος δημιουργήθηκε την τελευταία εποχή των παγετώνων και από τότε κατεβάζει 110-140 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο. Αφού γίναμε μούσκεμα από το spray του καταρράχτη, κατευθυνθήκαμε προς το Flúðir, στη βάση μας για τις επόμενες 3 βραδιές, ώστε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας με τα Highlands…

More info:
The Lava Tunnel - https://thelavatunnel.is/
Kerið Crater - https://kerid.is/
Friðheimar - https://fridheimar.is/en/

==
Κεφάλαια:

00:00 - Intro
00:30 - Meradalir Lava Field
01:15 - Lava Tunel
01:54 - Kerið Crater
02:27 - Friðheimar
03:05 - Bruarfoss Hike
03:53 - Strokkur & Geysir
04:40 - Gullfoss Waterfall

==
► SUBSCRIBE for the best travel videos: https://bit.ly/3KztH6t
► GOT INSTAGRAM? Join our journey: https://www.instagram.com/the_truffle_travels
► Like & follow us on FACEBOOK for more: https://www.facebook.com/TheTruffleTravels
► Check out our WEBSITE: https://bit.ly/TruffleTravels-Website
==

Για licensed τραγούδια όπως αυτό του βίντεο εγγραφείτε στο EpidemicSound: https://bit.ly/TruffleTravels-EpidemicSound

Κεράστε μας λίγο σκυλοτροφή για τον πιο γλυκό σκύλο στον κόσμο – την Τρούφα, καφέ για εμάς τους ανθρώπους της, ή βενζίνη για να συνεχίσουμε τα ταξίδια:
https://bit.ly/TruffleTravels-BuyMeACoffee
==

Μουσική:
For What Is Right - Trevor Kowalski
Lifeblood - At The End of Times & Nothing
==

Εξοπλισμός:
Sony A7IV
Sony 20mm, 1.8f
Sony Zeiss 55mm, 1.8f
Sony FE 85mm, 1.8f
Tamron 70-300mm, 4.5-6.3f
PolarPro VND 6-9 - Mist Edition
Sennheiser MKE-400 MKII
GoPro Hero 7 Black
DJI RSC-2
DJI Mini 2
==

Σημειώσεις-όροι χρήσης:
Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή.
Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιαδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.
Category
ICELAND
Tags
Iceland, Meradalir, Fagradalsfjall
Commenting disabled.