Keynote/foredrag: "Fuglekikking og reiseliv" av Tormod / Biotope ????????

Thanks! Share it with your friends!

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Added by
131 Views
Sorry folks, this one is in Norwegian. It is a 1hour,15minute talk about avitourism, travel and nature conservation. Added to this channel for archive purposes, and for a Norway audience.

????????????Et laaaangt foredrag om fugleturisme....
Har en drøy time til rådighet, og er i overkant interessert i naturbasert reiseliv?
Dette Zoom-foredraget er et opptak fra et online reiselivsseminar om temaet, nylig arrangert i samarbeid med Visit Helgeland for en gruppe reiselivsaktører fra Nordland. Foredraget er derfor litt uformelt og noe internt i formen, men samtidig belyses temaet på en måte som vi tenker andre kan være interesserte i. Håper vi ???? Foredraget er en introduksjon til nisjen fuglekikking og reiseliv. Underveis vises div bilder og kart, etc, som er med på å utdype temaet. Internasjonalt er dette en stor nisje innen reiselivet, men i Norge har denne nisjen forløpig ikke fått et bredt fotfeste. Vi i Biotope har vært med å utvikle nisjen siden 2009, og Varanger er nå internajonalt kjent som verdens fremste arktiske fugledestinasjon. Men potensialet er så mye større! Målet vårt er å bidra til å øke kunnskapen om natur, friluftslivsnisjer og naturbasert reiseliv, og bidra til å skape en naturbevisst og bærekraftsfokusert reiselivsnæring. Undertegnede har bidratt i mange sammenhenger og fora, blant annet som mangeårig styremedlem i Nordnorsk Reiseliv til en lang rekke foredrag i ulike fora i Nord-Norge.Formålet har alltid vært å øke bevisstheten omrking nisjen, og vise frem potensialer som ikke nødvendigvis fremstår som opplagte. Fuglekikkere, naturfotografer og andre spesielt naturinteresserte utgjør en attraktiv gruppe turister (både økonomisk og i forhold til naturhensyn, sett fra turismeperspektiv). Det krever imidlertid en del spesialisert innsikt og kompetanse å jobbe med nisjen. Dette foredraget er en introduksjon på 1 time og 15 minutt, men på ingen måte en uttømmende og komplett presentasjon av nisjen og mulighetene. Dersom ytterligere detaljerte presentasjoner ønskes så tar vi gjerne imot feedback på dette, og eventuelt vurderer om vi skal kjøre et mer ´in- depth´ online seminar en gang.
I løpet av det siste året har vi bidratt til mange online seminar, holdt digitale foredrag, gjort intervjuer, etc. Dersom denne typen lang-format innhold faller i smak så skal vi gjerne mer a denne sorten (selv om dette sikkert treffer litt smalere enn vanlig!).
Takk for oppmerksomheten ???? ????
Hilsen Tormod A. / www.biotope.no
Category
NORDKAPP
Commenting disabled.